Sommerlab 2021

Glade barn på sommerskole

Sommerlab – en lærerik og morsom sommerskole 
Vi ønsker 
barna velkommen til én uke stappfull av forskeropplevelser de sent vil glemme. På kurset lærer deltakerne om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse praktiske oppgaver. Årets kursinnhold følger læreplanen og er et godt supplement til skoleundervisningen.  

Du finner mer informasjon om Sommerlab og nærmeste kurssted på www.sommerlab.no   

Smittevern på Sommerlab  

Selv om sjansene er gode for at smittesituasjonen i Norge er lettere til sommeren enn det den er nå, da mange vil være vaksinert innen den tid og viruset smitter mindre når det er varmt, forbereder vi oss på å møte utfordringer lik våren 2020. Vi vil følge både lokale og nasjonale retningslinjer, samt ta med oss gode erfaringer og rutiner for smittevern opparbeidet på fjorårets kurs. Barn med tegn på sykdom vil få et digitalt kurstilbud, og vi vil bemanne oss ekstra slik at vi kan sette inn vikarer på kort varsel ved tegn på sykdom.   

Det aller viktigste for oss er å gi barna en skikkelig kul sommeropplevelse hvor de kan eksperimentere, forske og ha det gøy, samtidig som de kommer sunne og friske hjem igjen.  

Spre realfagsglede sammen med oss i Forskerfabrikken 
Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som jobber for å spre realfagsglede og -forståelse
 til barn over hele landet. For å klare dette må vi komme i kontakt med så mange barn som mulig. Vi er derfor helt avhengig av drahjelp fra dere og håper at dere vil være med å bidra i år også.